http://www.telawiw.msz.gov.pl/en/consular_information
הרצון להחזיק בדרכון זר, אירופאי אם אפשר, משותפת לישראלים רבים. חלקם מעוניינים בדרכון למטרת לימודים או קריירה מעבר לים וחלקם מרגישים כי דרכון שכזה עשוי להעניק להם אלטרנטיבה טובה במקרה הצורך.
אפשר והצורך הישראלי הזה נשען על רגשות החשש וחוסר הבטחון הטבועים בנו משחר ההיסטוריה היהודית, בה נאלצנו לגלות מאדמתנו, בה גורשנו מספרד לפזורות שונות ונקלטנו בידים פתוחות בפולין על ידי מלכם קזימייז' הגדול.
הסכסוך המתמשך במזרח התיכון ותחושת פגיעה אפשרית בביטחון האישי גורמים לנו לשקול אלטרנטיבות. רובינו רוכשים פוליסות ביטוח בתחומי חיים שונים ובהתנדבות כגון ביטוח מקיף לרכב, ביטוח רכוש, וזאת למרות שאנו מאמינים שהכל יהיה בסדר, אבל שיהיה.
הדור הצעיר שלנו מודע גם ליתרונות הנוספים וההטבות השונות המוענקים למחזיקי הדרכון של האיחוד האירופאי. מאז שנת 2004 הצטרפה פולין לאיחוד האירופי ומחזיקי הדרכון הפולני נהנים מהטבות שונות במדינות האיחוד האירופי, בתחומי חיים שונים, בין אם מדובר בלימודים, בעבודה, בהשקעות וכיוצא באלה. אנו כהורים תמיד ראינו את טובת ילדינו לנגד עינינו ותמיד שאפנו שיהיה להם המרב. השתדלנו לתת להם חינוך, השכלה ומקורות פרנסה. הדרכון הפולני הוא אפיק נוסף שבו אנו כהורים יכולים לעזור לילדנו.
לצורך קבלת דרכון פולני יש בראש ובראשונה לקבל אזרחות פולנית. מי שהוא בעל אזרחות פולנית זכאי לבקש דרכון פולני. לכאורה, דרך המלך לקבלת האזרחות הפולנית הינה באמצעות שגרירות פולין בישראל. אני סבורה שזוהי טעות של ממש מסיבות רבות. חוק האזרחות הפולני היה מאז ומתמיד סבוך וקל היה מאד לנו הישראלים, לאבד את האזרחות הפולנית בשל הוראות החוקים השונים משנת 1920, 1951 ו- 1962 אם לא נשלוט בכל רזיהם. בשנת 2012 שונה חוק האזרחות הפולנית פעם נוספת, וסיבך את הדברים עוד יותר. הוא יצר, כך אני מכנה זאת – שני סוגים של אזרחות פולנית.
האחת, אזרחות פולנית שעוברת דרך קשר דם (בירושה לצאצאים), ואזרחות פולנית אחרת שהיא בבחינת "מס שפתיים" שבאה לתקן לכאורה "עוולות עבר", זו היא אזרחות פולנית פרסונלית, שאינה עוברת בירושה לילדים. זו אזרחות פולנית אותה אני מכנה אזרחות סוג ב'. אני מציעה למתענינים באזרחות הפולנית להתייעץ לפני הכל עם מומחים כמוני – אני עוסקת בתחום האזרחות הפולנית עוד מסוף שנת 2003 תחת המותג דניאלה רגב – הדרך לדרכון www.polishpassport.com , הידע והנסיון שצברתי לא יסולא בפז.
אני מעניקה את השירות ישירות בפולין ולא באמצעות שגרירות פולין בישראל, לכך יתרונות רבים שלא כאן המקום לפרטן. מטרה זו יכולה להיות מושגת על ידי הדרך לדרכון.
שלבי תהליך הנפקת דרכון פולני
אחרי שצלחנו את תהליך קבלת האזרחות הפולנית, הגיע העת לפעול לקבלת הדרכון. לתהליך הנפקת הדרכון כמה וכמה שלבים מקדימים. בהיותכם אזרחי מדינת פולין, השלטונות מעונינים שתספקו להם את מלוא המידע האישי שנאסף במשרד הפנים הישראלי לגביכם. זהו תהליך שמחייב רישום פרטיכם האישיים אצל הרשות הפולנית ורישום מצבכם האישי כגון אם אתם נשואים. כעת, הגיעה העת להגיש בקשה לקבלת דרכון פולני. הדרך היחידה למחזיקי דרכון ישראלי, המתגוררים דרך קבע בארץ היא הגשת בקשה באמצעות שגרירות פולין בתל אביב ישראל. רק לאחר סיום כל הרישומים הרלבנטיים בפולין והבאת העתק מהם ארצה, יש להתייצב אישית בשגרירות פולין בישראל לצורך קבלת מספר זיהוי פולני ומילוי שאלון לדרכון. בשאלון זה תצטרכו להשיב בשפה הפולנית והוא עוסק בעיקר בנתונים אישיים של האזרח הפולני כגון צבע עיניים, גובה, צבע שיער וכיוצא בזה, כמו כן יש למסור טביעות אצבע.
עבור לקוחותיי אני משיבה על השאלון בפולנית על מנת להקל עליהם התהליך. ההתייצבות בשגרירות פולין בישראל היא אישית שכן באותו המעמד גם נוטלים מהפונים טביעות אצבע. בטרם התייצבות בשגרירות פולין בתל אביב יש צורך לתאם מועד באמצעות האינטרנט. נכון להיום האתר מצוי בכתובת הבאה: www.e-konsulat.gov.pl
האחת, אזרחות פולנית שעוברת דרך קשר דם (בירושה לצאצאים), ואזרחות פולנית אחרת שהיא בבחינת "מס שפתיים" שבאה לתקן לכאורה "עוולות עבר", זו היא אזרחות פולנית פרסונלית, שאינה עוברת בירושה לילדים. זו אזרחות פולנית אותה אני מכנה אזרחות סוג ב'. אני מציעה למתענינים באזרחות הפולנית להתייעץ לפני הכל עם מומחים כמוני. אני עוסקת בתחום האזרחות הפולנית עוד מסוף שנת 2003 תחת המותג דניאלה רגב – הדרך לדרכון www.polishpassport.com , הידע והנסיון שצברתי לא יסולא בפז.